Spike; de aspirant geleidehond

Wij zijn de familie Van der Klauw uit Amstelveen. Voor het KNGF hebben wij de afgelopen jaren drie puppies hun eerste jaar opgevoed totdat zij begonnen met de opleiding tot blindengeleidehond. Op 28 augustus hebben wij onze vierde pup, Spike, opgehaald. Op deze blog zullen wij alle belevenissen van Spike bijhouden.

zondag, januari 07, 2007

Gelukkig Nieuwjaar

Spike heeft het best naar zijn zin gehad met de feestdagen. Er waren veel vrienden, hij mocht mee uit logeren; kortom er waren veel mensen om hem heen en dan is er altijd wel iemand die met je wil spelen.
De jaarwisseling verliep ook goed. Spike is niet bang voor vuurwerk. Uiteraard hebben we hem om 12 uur wel binnen gehouden.
(Ook) Spike is goed gegroeid met de feestdagen. Hij weegt nu 24.5 kg en dat is toch weer bijna 4 kilo in 1 maand! Maar hij blijft er slank bij...
Hij begint ook al wat te puberen. Buiten wordt hij eigenwijzer en soms heb je moeite om hem te laten komen als hij weer ergens een hond ziet. Hij loopt goed vooraan en dat is voor een aankomende blindengeleidehond belangrijk.











Verder blijft het een knuffel- en schoothond. Op de foto is het hem een keer gelukt om op schoot te kruipen, maar na de foto hebben we dat snel weer gestopt. Hij is gek op kluiven, waarbij ook de grootste exemplaren in korte tijd weggewerkt worden.

 Posted by Picasa

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hoe gaat het toch met jullie Spike??
Met Seven gaat het prima. Hij is net ont-hijt en is een klein ventje gebleven. Lang niet zo groot als zijn papa dus.
Dikke lik van Seven!

19 april, 2007 19:49  

Een reactie posten

<< Home